Клиент

Сладкарница с производствен цех. Фирмата е сравнително млада и развива производство и търговия на едро и дребно със сладкарски изделия.

Основен асортимент представляват различни видове торти изготвени по оригинални рецепти.

Предприятието може да се смята за семейно, защото ръководителите и по-голямата част на персонала са от едно семейство. Всички те са професионалисти в областта на производство на сладкарски изделия, получили специализирано образование в България и Европа.

Основни запитвания

Основно запитване с което към "Евро Адвайзър" се обърна един от собствениците е увеличаване на продажби на сладкарска продукция.

Собственика лично участва в управлението на бизнеса и второто му запитване беше да премине бизнес обучение чрез индивидуална програма и да подобри своите знания и навици в областта на привличане на клиенти и увеличаване на продажбите.

Резултати на нашата работа

Работата с клиента продължи една година, като съчетаваше бизнес обучение и въвеждане в практика на наученото. По време на нашата съвместна работа е извършена комплексна работа върху бизнеса, в това число:

  • Проведен анализ на основните бизнес показатели на фирмата, стратегии за маркетинг и продажби, продуктова (асортиментна) и ценова политика и т.н.
  • Извършена основна систематизация на маркетинг и продажби, подготвени основни документи и чек листове
  • Подготвени и въведени в практика ред техники за връщане на клиенти и увеличаване на среден чек
  • Коригиран асортимента на сладкарски изделия
  • Въведени нови техники за мърчандайзинг
  • Проведена акция за връщане на стари клиенти със 75% конверсия
  • Нает още един готвач-сладкар
  • Собственика премина обучение в индивидуална коучингова програма

Като резултат от съвместната ни работа, за една година оборота на сладкарската фирма е увеличен близо два пъти, планирано откриване на второ заведение в друг район на града.

Продължителност на проекта

12 месеца

Следваща стъпка

Клиента продължава да развива бизнеса самостоятелно, като провежда редовни консултации с експерта на "Евро Адвайзър".